Allmän information

Släkten Ekman, även kallad Göteborgsgrenen, har en lång och spännande svensk historia. Det är bakgrunden till att släktföreningen har lagt mycket tid på att utveckla en professionell hemsida. Här kan vi alla följa våra släktled och få information om vår släkts gemensamma historia. För att hålla våra släktled uppdaterade, krävs det att vi alla hjälps åt att uppdatera vår biografi, fotografier, adresser, födda och avlidna etc.
Nedan finner du lite information som kan vara bra att ha.

Bilder och text
Nästan alla bilder på hemsidan går att förstora genom att klicka på bilden. Om texten känns svår eller för liten för att läsa så går det att göra sidan större:

I Firefox, Safari, Explorer och Chrome
För att zooma in eller förstora sidan, tryck och håll ned Ctrl samtidigt som du trycker på +. För att zooma ut eller förminska sidan, tryck och håll ned Ctrl samtidigt som du trycker på -. För att återställa en sida till dess ursprungliga storlek, tryck och håll ned Ctrl samtidigt som du trycker på 0. På Mac-datorer använder du kommandotangenten istället för Ctrl.

Kontakt
Om du vill meddela dig med släktföreningen, skriv ett mail under rubriken Kontakt eller maila till  info@ekmanfamily.se

Min sida
Här uppdaterar du din profilbild, skriver din biografi, lägger till porträtt och fotografier i bildgalleriet. Du kan även uppdatera information om dina föräldrar, barn och barnbarn.

Matrikel
Genealogisk förteckning 
Här ser du den genealogiska stegen, som visar den information, som finns om respektive person i matrikeln. Kvinna född Ekman och kommande generation är understruken. Person med fler understrykningar är frivillig medlem.

Alfabetisk förteckning 
Här finns samtliga levande personer och deras adressuppgifter. Du kan välja mellan att söka på för- eller efternamn.

Födda/Avlidna
Dessa uppgifter finner du under fliken Min sida. Här kan du även registrera bortgången släkting.

Släktträffar
Här finns alla släktträffar från 1936 och framåt. Klicka på årtal för att se större bild. Här finns även information om nästa släktträff.

Anmälan till släktmöte
På den gröna plattan på listen anmäler du dig och din familj till kommande släktmöte. Det går också bra att här uppdatera information och adress om dig och din familj. När du sparat går din anmälan till släktföreningen och en kopia går till din e-postadress.

Hela släktträdet
Genom att klicka på bokstäverna A, B, C eller D kommer man till respektive gren i släktträdet. Även den bild, som sitter i mitten av trädet, är klickbar och visar då stamfäderna i den Ekmanska släkten. För att skapa ett spännande släktträd, uppdaterar du under Min sida med bild på dig själv.

Inloggningsuppgifter
När du loggar in första gången anger du din e-postadress. Det är samma, som du angivit till släktföreningen och du får då automatiskt en inloggningskod skickad till din e-postadress. Denna kod kan du ändra under Min sida. Har du glömt koden kan du beställa en ny, som skickas till din e-postadress.